ULTRASOONREINIGERS

Wat is een ultrasoonreiniger?

Een ultrasoonreiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan de reinigingsvloeistof, waardoor de kleinste vuildeeltjes op de meest ontoegankelijke plaatsen worden losgeweekt. 

De voordelen van ultrasoonreinigen:

  • Gebruiksgemak: het reinigingsproces heeft minder menselijke interventie nodig
  • Resultaat: precieze reinging, ook op moeilijk bereikbare plaatsen 
  • Economisch: kortere reinigingscyclus, minder menselijke interventie nodig 
  • Milieuvriendelijk: minder reinigingsproducten nodig, beperkt afvalwater 

Welke ultrasoon reiniger kies ik?

Heel belangrijk bij de keuze van een ultrasoonreiniger zijn de afmetingen. Let erop dat je een ultrasoon reiniger groot genoeg is, en dat de materialen die je wil reinigen in je ultrasoonreiniger passen. Ook in de hoogte, want deze reinigers vul je nooit tot boven. 

Een ultrasoonreiniger wordt tot 2/3 van de hoogte gevuld met reinigingsvloeistof. Bij een goeie reiniging moet het voorwerp volledig worden ondergedompeld. Ideaal is dat de hoogte van het materiaal de helft is van de hoogte van de ultrasoonreiniger.

De reinigingskracht wordt bepaald door o.a. het vermogen, dat wil zeggen het ultrasoonvermogen en de warmte. Het ultrasoonvermogen van onze modellen gaat van 180W tot 4800W, en het verwarmingsvermogen van 300 tot 12000 W, met temperaturen tussen 30 en 100 °C. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het reinigen gaat. Dus meer reinigingskracht betekent een kortere reinigingstijd.

De reinigingskracht is ook afhankelijk van de ultrasoon frequentie, die het aantal trillingen bepaalt. Hoe hoger de frequentie, hoe fijner en beter het materiaal gereinigd wordt. Er zijn twee soorten ultrasoonreinigers: 28 kHz en 40 kHz.  28 kHz geeft een krachtige en snellere reiniging en wordt voor industriële en automotive toepassingen standaard aanbevolen. Voor fijnmazigere en delicate reiniging (filters, netten, etc.) raden wij een 40 kHz model aan.

Onze ultrasoonreinigers worden in twee categorieën verdeeld: 
UCC: Kleine, compacte en voordelige apparaten, met een capaciteit van 6 tot 30 liter.
UCI: Industriële apparaten met grotere capaciteiten van 40 tot 400 liter, die voor continue werking geschikt zijn, en op wielen gemonteerd.

Lees meer
Geen producten gevonden...
Pagina 1 van 1
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »