IBIX® 25 Helix® H2O pistool met straalslang

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Artikelnummer:
24098141
IBIX PROBLASTER 25 Helix® H2O pistool met 10 meter straalslang

Lees meer
€2.250,00
Excl. btw

IBIX® 25 Helix® H2O pistool met straalslang

Bij het stralen waarbij de ondergrond niet beschadigd mag worden, word wel een draaiende beweging met het pistool gemaakt. De reden hiervan is dat het straalmiddel geen rechte inslag heeft op de ondergrond, maar meer een schrapende / gommende beweging. Met wervelstralen word dit effect nagebootst en verfijnd zonder dat het pistool tijdens gebruik een draaiende beweging heeft.

Jos Systeem

Wervelstralen is tientallen jaren geleden geïntroduceerd in Nederland en België met het gepatenteerde Jos systeem. Het Jos systeem was een begrip voor het reinigen van monumenten en kunstwerken. Inmiddels is het Jos systeem niet meer op de markt en het patent vervallen. IBIX® heeft dit systeem opnieuw op de markt gebracht, verbeterd en gepatenteerd onder de naam Helix®. Met de technologie van het gepatenteerde Helix® systeem word een roterende beweging aan een straalkorrel gegeven. Hierdoor is de inslag op de ondergrond niet verticaal, maar een horizontale en gommende beweging. Het Helix® systeem kan zowel met harde als zachte straalmiddelen gebruikt worden.  Naast monumenten word het wervelstralen ook veel ingezet voor het wervelgommen van hout.

De voordelen van stralen met het Helix® systeem:

  • Het straalmiddel is langer in contact met de ondergrond waardoor de snelheid van werken toeneemt.
  • Het verminderd het straalmiddelverbruik tot maar liefst 30% t.o.v. het conventionele stralen.
  • De wervel zorgt voor een brede straal en een gelijkmatig resultaat.
  • Zonder enige ervaring is het mogelijk om zeer kwetsbare ondergronden te kunnen stralen.

 

Het H2O-systeem is de met mogelijkheid tot natstralen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »